1. The world's best reading app

  Great articles, no ads. Get started for free.

  Mediahuis Nederland B.V.onze correspondent4/30/211 min
  2 reads2 comments
  5.0
  Mediahuis Nederland B.V.
  2 reads
  5.0
  You must read the article before you can post or reply.
  • Kasper1 year ago

   Dit sentiment zit ook een beetje in mij, het artikel is echter ongenuanceerd en haalt er irrelevante dingen bij (waarde van huizen) en ik ben benieuwd wat anderen hiervan denken of dat er misschien iemand een meer genuanceerd artikel hierover kent.

   Is het onrechtvaardig dat mensen zonder vaccinatie(certificaat)/coronapas/... enkel op vakantie mogen onder voorwaarde dat ze coronatests ondergaan, waarvoor ze zelf moeten betalen?

   In mijn ogen: als je die niet zelf moet betalen is het geen probleem. Als je die wel zelf moet betalen is het onrechtvaardig, want niet iedereen heeft gelijke toegang tot de vaccins (ouderen eerst in België)

   • thorgalle
    Top reader this weekReading streakScoutScribe
    1 year ago

    Ik heb toevallig vandaag ook een Fins-Zweeds artikel gelezen over een 50-euro cadeaubon die je gaat krijgen als je Brugge bezoekt (dat was hier recent in het nieuws!); daarin waren horeca-eigenaars ook aan het hopen voor een Europees gestandaardiseerd vaccinatie/testcertificaat, om de half dode toerismesector nieuw leven in te blazen.

    en haalt er irrelevante dingen bij (waarde van huizen)

    Dat is een zure insteek, een verwijzing naar het gevoel (en feit) dat de babyboomers het veel makkelijker hadden on huizen te kopen (en daar nu nog dubbel van kunnen profiteren, omdat de waarde ervan enorm gestegen is). Niet helemaal irrelevant denk ik, het voegt toe aan het gevoel van onrecht, maar het is wel "zeuren".

    In mijn ogen: als je die niet zelf moet betalen is het geen probleem.

    Akkoord. Dit is gewoon een beklagelijke tijdelijke situatie: de bedoeling in Europa is denk ik dat iedereen gratis gevaccineerd wordt. Ouderen kregen prioriteit daarbij, wat redelijk is. In Finland zijn nu de 30-35 al aan de beurt, dus binnenkort ook twintigers. Het is spijtig dat de vakantieperiode begint wanneer veel jongeren nog nét niet gevaccineerd zijn...en juist om die korte periode te overbruggen, zouden gratis coronatests voor zij die nog niet in aanmerking komen voor vaccinatie wel aan de orde zijn. Anders inderdaad: oneerlijk.